Клуб Етър

Магдалена Томова с две шампионски титли от “Златна рибка”

There are no translations available.

18-19 юни 2011

 

Рекорден брой – 460 деца от 39 клуба, взеха участие в държавен лично-отборен шампионат по плуване “Златна рибка”, който се проведе в Сандански. С два златни медала индивидуално и бронзови отличия от щафетата се завърна ПК “Етър”, който участва с пълен състав – 8 момчета и 8 момичета.

Магдалена Томова стана държавна шампионка на 50 м гръб и на 50 м бътерфлай. Възпитаничката на Роза Георгиева участва и на 50 м бруст, където се нареди шеста.

При момчетата много силно представяне има Йордан Момински, който е шести на 50 м бруст, седми на 50 м гръб и тринадесети на 200 съчетано плуване. Личен треньор на Йордан е Петко Шатров. Симеон Събев е шести на 50 м свободен стил, седми на 50 м бътерфлай, осми на 50 м бруст и десети на 50 м гръб. Отличен дебют за неговия по-малък брат Тонислав Събев, който се нареди десети на 50 м бруст и е седемнадесети на 50 м бътерфлай. Тримата заедно с Константин Илиев спечелиха бронзови медали на смесена щафета с време 2,44 мин, а на щафета свободен стил са четвърти с време 2,23 мин.

Михаела Георгиева е четиринадесета на 200 м съчетано плуване.
Успешен дебют с лични постижения регистрираха останалите плувци на “Етър” Георги Георгиев, Пламен Цветанов, Мариан Байчев, Йордан Колев, Христа Павлова, Христина Кирова, Виктория Славчева, Траяна Долчинкова.

HOMEABOUT USTRAINERSCONTESTANTSГАЛЕРИЯCALENDARCONTACTS