Клуб Етър

6 титли и 10 медала за плувците на „Етър“ на “Златна рибка”

 

 

Без конкуренция остана Антъни Иванов, който стана шампион на 4-те дисциплини, в които участва. На 200 м съчетано Антъни спря хронометрите на 3,01 мин. и изпревари с огромна преднина останалите. Успехът му се повтори и на 50 м бътерфлай – 35,6 сек, на 50 м гръб – 39 сек и на 50 м свободен стил – 32 сек. При момичетата в голяма конкуренция Бояна Томова завоюва две титли на 50 м гръб с 37,6 сек и на 50 метра бътерфлай с 36,5 сек и е четвърта на 200 м съчетано. Изненада поднесе 9-годишната Илина Йозова на 50 м бруст с постижението си от 49 сек, с което се нареди в шестицата.

При щафетите Цветомир Павлов, Любомир Епитропов, Антъни Иванов и Мирослав Стоименов са вицешампиони на 4х50 м смесена щафета само на 0,3 сек от победителите. На 4х50 м свободен стил те са четвърти и завоюваха отборно второ място в крайното класиране след “Младост” (Пд). При момичетата Ива Добрева, Илина Йозова, Бояна Томова и Ели Димитрова са четвърти на 4х50 м и шести на 4х50 м свободен стил.

“До момента това е най-успешното състезание на “Етър”, в който преобладават ученици от ОУ “Св. П. Евтимий” и ОУ “Бачо Киро”. Сериозната работа на състезателите даде изключителни резултати, но има още какво да се желае. Много силно плуваха Л. Епитропов на бруст и М. Стоименов на бътерфлай и свободен стил. Успешен дебют направи и техният по-малък съотборник Християн Христов. За първи път участва и Александра Пейкова, която подобри личните си постижения”, сподели треньорката Роза Георгиева. Тази седмица ПК “Етър” ще участва в държавното лично отборно първенство “Весел делфин” за деца до 11 г.

HOMEABOUT USTRAINERSCONTESTANTSГАЛЕРИЯCALENDARCONTACTS