Клуб Етър

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ

След като завършва спортният институт идва да работи във Велико Търново като треньор в ДФС "Етър". Той допринася за развитието на плуването в нашия град. С нюх и любов към децата, започва да учи малките палавници в детската градина "Соня". Там започваме и първите си стъпки ние неговите възпитаници. Някои работим в сферата на плуването, а др.станаха лекари инженери и др. но всички наследихме неговия дух.

Имаше многа емоции по състезания и лагери. С усилията на директорите и учителите в СОУ "Бачо Киро" бе сформиран спортен клас по плуване, който изявяваше града ни в Републиканските състезания. Под неговото ръководство беше регистрирано и първото участие през 1974 г.в София по плеване на щафега за мъже на Републиканско сътезание. Илияна Атанасова взе сребърен медалв Състезанието "Златна рибка" за деца през далечната 1978г. Стъпките бяха плахи и трънливи, защото в града нямаше достатъчно спортна база и настройка за такава работа. Няколко години той работи и по програма за обучение по плуване за трети клас, тогава задължителнои бяха научени много деца да плуват.

Г-н Радославов /така го наричаме/ е научил и първото бебе в България да плува - казва се Александър Топалов, който навярно е станал вече голям мъж, оставяйки навярно с добри спомени. След него е научил още две бебета, коита бяха снимани в списание "Жената днес" през 1977г. това всичко се случваше на басейна в детска градина "Соня" и на Градският басейн до Радиотехникума.

След закриване на ДФС "Етър" той преустановява треньорската си работа и се занимава с тъкачество. Член е на задругата на занаятите в България и участва в много изложби в България и САЩ - в гр.Golden Silver Sity. Тази си страст той има от дядо си, който имал две килимарски училища в Лозенград и Малко Търново. Пожелаваме му много здраве и успехи. От клуба

 

HOMEABOUT USTRAINERSCONTESTANTSГАЛЕРИЯCALENDARCONTACTS